14 Haziran 2009 Pazar

Cumartesi Taksim


Cumartesi günü J. ile taksimdeydik. Sonrasında dans partisine gideceğim için böyle sallantılı şöyle afilli bir şey giyeyim dedim ne zamandır bende duran topshop markalı tshirtimi aldım ve giydim. Çok da güzel oldu çok da rahat ettim.
Bugün ise havuzdaydık. Dün bir eğitimde öğrendiğim mottoyu uygulayarak güzel bir gün geçirdim.
Felsefenin adı şu: Çöpü çıkar.
Bu bende uzun zamandır başgöstermiş bir durumdu. Duş yaparken bile iş düşünür hale geldim; bu durumda ne oluyor? Duş yaptığını yemek yediğini.. hissetmeyen bir bünye. Bir şey yaparken devamlı başka şeyler düşünen bir bünye. Çok rahatsız...
Eğitimde hoca bir video gösterdi. Videoda (aslında bir filmden bir bölüm: ismi: peaceful warrior, bulan varsa bilgilendirsin! ) bilge adam genç delikanlıya çöpü çıkar diyor..Onu güzelce bir köprüden sulara attıktan sonra, bu deneyimden başka bir şey düşünmediği bir zaman dilimini ona yaşatıyor. Sonrasında kolundan tutup bir parka götürüyor ve soruyor, "Burada ne oluyor?". Çocuk hiçbir şey diye cevap veriyor. Yaşlı adam çocuğu kolundan tutup, sevgili bir çiftin öpüşmesini, bir kızın köpeğini sevmesini, bir böceğin bir çiçeğe tırmanmasını vb. gösteriyor. Sonra da ekliyor: kafandaki çöpü çıkar ve yaşadığına odaklan. O zaman yaptığın şeyi daha iyi yaparsın.
Bu düşünce şekli üzerinde biraz daha çalışacağım. Sizi haberdar ederim!

2 yorum:

Bugun Biz dedi ki...

valla bunu yapabildiğimiz gün mutlu insanlar olacağız evet! çok yakışmış... sandaletlerin yeni mi bakayım? yoksa bilekleri mi var onların? :)
sw

Bugun Biz dedi ki...

evvet bıleklerı var charles keith den kapatmıstım gecen sene super bı yer orası yaaa
bunu yapabılmemız lazım seval baska yolu yok..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin